http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sosuri condimentate"

Sos picant de roşii cu muştar
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 100 ml ulei, 2 linguri făină, 150 g pastă de roşii, 500-600 ml supă, 2 linguri muştar, 1 crenguţă cimbru, 1 crenguţă busuioc, sare, piper, 2 linguri zahăr.

Mod de preparare: Se pune făina în uleiul încins, amestecînd repede cu o lingură de lemn. După 2-3 minute, se stinge cu o ceaşcă de supă, se adaugă pasta de roşii, muştarul, zahărul ars separat într-o tigăiţă şi stins cu supă, cimbrul şi busuiocul. Se sărează şi se piperează. Se fierbe sosul pînă scade la consistenţa dorită.
Se întrebuinţează la fripturile de pasăre lăcuite sau ca sos picant la fripturile de pasăre.