http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sosuri pentru mâncăruri cu peşte"

Sos de vin pentru peşte rasol
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 50 g unt sau untdelemn, 30 g făină, 2 gălbenuşuri, 100 ml smîntînă, 200 ml vin alb sec, 1/2 l supă în care a fiert peştele.

Mod de preparare: Făina şi untul sau untdelemnul se înfierbîntă într-o cratiţă un minut la foc mic, se sting cu supă fierbinte, adăugată în 2-3 rînduri, amestecînd bine pînă se desfac cocoloaşele şi la urmp se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă 2-3 clocote ca să se lege, apoi cratiţa se ia de pe foc. Gălbenuşurile se freacă cu smîntînă şi, facultativ, se pune o linguriţă cu muştar; totul se amestecă cu sosul fierbinte. Pentru aromă, se adaugă mărar, pătrunjel, tarhon, după gust.