http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sosuri roşii"

Sos de roşii condimentat (II)
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 100 g unt, 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina, 5-6 rosii, 2 catei usturoi, 1/4 foaie dafin, 1/4 foaie cimbru, 1/2 lingurita zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata legumele, se dau pe razatoare si se calesc in 50 gr. unt. Cind sint rumenite se adauga rosiile curatate de coaja si taiate marunt (iarna se inlocuiesc cu doua linguri de bulion), cimbru si foaia de dafin. Se fierbe sosul 30-35 minute, apoi se trece prin sita, se pune zaharul, se potriveste de sare si piper si se mai da in citeva clocote.
Se serveste cu preparate din carne de pasare, peste si legume.