http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sosuri reci"

Sos Guacamole (I)
Reţetă tradiţională din Mexic
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 avocado, 100 g brânză topită sau Philadelphia, 50 g parmezan, 1 ceapă mică, 1 căţel de usturoi, 8 roşii cherry, sare, zeamă lime (lămâie verde).

Mod de preparare: Se taie bucăţi avocado, după ce s-a curăţat de coajă, ceapa, roşiile, usturoiul. Se pun toate în robot şi se toacă mărunt, se adaugă brânza şi parmezanul cubuleţe şi se amestecă pînă se obţine o pastă. Se pune sare şi zeamă de lime după gust.

Cui îi place mai picant poate adăuga şi un ardei mic iute (chili).

Se serveşte cu pui, peşte, legume la grătar sau simplu cu pâine prăjită.