http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Şniţele de gulii cu brânză de vacă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 gulii, sare, o legatura de ridichi, 500 g branza de vaca (slaba), un borcanel de smantana (150 ml), 50 g cascaval ras, piper, 4 felii de paine uscata (sau pesmet), 4 linguri nuci macinate, 2 oua, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, cateva codite de ceapa verde.

Mod de preparare: Se curata guliile de coaja, se taie felii groase de 1,5 cm, se fierb 5 minute in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Ridichile curatate si spalate se taie felii, iar coditele de ceapa verde - rondele. Se amesteca branza de vaci cu smantana, se incorporeaza cascavalul ras, ridichile si coditele de ceapa, se sareaza si se pipereaza. Se da painea uscata prin masina de tocat si se amesteca pesmetul (fin) cu nucile macinate. Se bat ouale cu putina sare. Se dau feliile de gulii mai intai prin ou, iar apoi prin pesmet+nuci si se prajesc in uleiul incins, pana ce se rumenesc pe ambele parti.
Se servesc fierbinti, cu amestecul de branza de vaci si ridichi.