http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Şniţele cu sos de smântână

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 şniţele de porc (cca 150 g bucata), sare, piper proaspăt măcinat, o lingură făină, 100 g ciuperci proaspete, 6 linguri unt topit, 400 ml smîntînă, 2 legături de mărar proaspăt.

Mod de preparare: Şniţelele se sărează şi se piperează puţin, pe urmă se dau prin faină. Ciupercile se taie în felii subţiri. Se pune untul la încins şi se prăjesc şniţelele pe ambele părţi la foc potrivit. Apoi se aşează la cald. Ciupercile se prăjesc în sosul în care s-a prăjit carnea, se amestecă încontinuu. Se adaugă smântâna, se amestecă totul şi se lasă puţin pe foc. Se condimentează cu sare, piper şi mărarul tocat mărunt şi se toarnă peste şniţel.
Se servesc calde cu tăiţei laţi şi salată verde.