http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 bucati de piept de curcan sau pui (600 g), sare, piper, 20 g unt topit, 2 mere (400 g), 1 ceapa rosie, 1/4 l concentrat de carne de pasare (Knorr+apa), 2 linguri mustar potrivit de iute, 1 pahar frisca nebatuta sau smantana subtire (150 g).

Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta, se condimenteaza si se prajeste circa 7 minute in untul incins.
Merele, spalate si curatate, se taie mai intai in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si pe urma se taie felii. Ceapa se curata si se taie rondele subtiri.
Se scoate carnea din tigaie si se tine la cald. Merele si ceapa se calesc si ele in unt. Se amesteca zeama de carne, mustarul si frisca sau smantana, se toarna peste mere si se lasa sa fiarba incet aproximativ 2 minute. Se leaga dupa gust (cu putina faina sau amidon), se introduc bucatile de carne in sos si se servesc imediat cu piure de cartofi.