http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Şniţel de pui cu amestec de arome
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 10 g unt, 250 g orez (cu bobul lung), 600 ml zeama concentrata de pasare (Knorr + apa), 150 g mazare congelata, un catel de usturoi, coaja rasa de la o lamaie, o lingura patrunjel verde tocat, 4 fileuri de piept de pui, sare, piper, 2 linguri ulei, 2 linguri cascaval ras.

Mod de preparare: Se incinge untul si se caleste putin orezul. Se stinge cu zeama de carne si se lasa sa fiarba circa 20 de minute la foc mic (ca sa se umfle). Dupa 15 minute de fiert, se introduce si mazarea.
Se curata usturoiul, se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul si coaja de lamaie.
Se spala fileurile de pui, se zvanta, se dau cu un praf de sare si se prajesc in ulei incins cate 3-4 minute pe fiecare parte. Cascavalul si jumatate din amestecul de arome (usturoiul, verdeata si coaja de lamaie) se incorporeaza in orez, cealalta jumatate se intinde peste carnea prajita.