http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Şniţel de porc cu bacon şi must

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 felii şniţel de porc (circa 175 g fiecare), 5 linguri făină, sare, piper, 3 linguri ulei, 750 g ciuperci mici, 300 g ceapă, 3 roşii, 5 boabe de piper, 500 ml must, 1-2 foi de dafin, 1 linguriţă măghiran uscat, 4 felii bacon.

Mod de preparare: Se spală carnea, se usucă şi se dă prin 3 linguri făină, amestecate cu sare şi piper măcinat.

Se încinge uleiul într-o tigaie groasă şi mai adâncă şi se prăjeşte carnea circa 2 min. pe ambele părţi; se scoate şi se pune deoparte.

În grăsimea rămasă, se pun ciupercile curăţate şi tăiate în jumătate (dacă e cazul), se prăjesc uşor, se adaugă ceapa tăiată mărunt, foile de dafin, măghiranul, sare, puţin piper măcinat, boabele de piper, se toarnă mustul, se pun roşiile curăţate de coajă şi de seminţe şi tăiate cubuleţe şi, la sfârşit, se presară restul de făină desfăcută cu puţină apă.

Se pun feliile de carne într-o formă termorezistentă, se toarnă sosul de ciuperci peste ele, se aşază deasupra feliile de bacon şi se introduce vasul în cuptorul încins pentru circa 1 oră.