http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Şniţel cu crustă de parmezan

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 felii subtiri de carne de porc (a 80 g), 40 g parmezan ras, 1 lingura ulei fin, 2 oua, piper, 2 linguri pesto (amestec de ulei de masline, usturoi si frunze de busuioc), sare, 20 g unt topit, 2-3 linguri faina, 1 cutie rosii decojite (370 g).

Mod de preparare: Se amesteca parmezanul, uleiul si ouale si se lasa sa stea circa 15 minute.
Se spala feliile de carne, se zvanta si se bat bine, apoi se presara cu piper.
Se sareaza snitelele, se ung cu pesto, se indoaie in doua si se fixeaza cu scobitori.
Se incinge grasimea, iar bucatile de carne se dau prin faina si apoi prin ouale batute cu parmezan. Se prajesc cate 3 minute pe fiecare parte. Se incalzesc rosiile, se sareaza, se adauga putin busuioc tocat si se servesc - eventual si cu taietei - alaturi de snitele.