http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Şniţel cu brânză

Ingrediente: 1 kg carne tocata slaba, 2 oua, 200 g cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare), sare si piper dupa gust, 150 g faina, 1 ou batut bine cu 3 linguri de lapte, 400 g pesmet.

Mod de preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framinta bine si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora. Apoi se formeaza (cu mina umeda) mingi din preparatul de mai sus, care se turtesc putin in palma, apoi se trec prin faina, prin oul batut cu lapte, iar in final prin pesmet. In momentul in care se trec prin pesmet, se preseaza atent, in asa fel incit mingea de preparat (carnea) va deveni un snitel de dimensiune palmei si grosimea degetului mic.
Se asaza pe planseta, unul langa celalalt si se lasa la frigider 2 ore. Se prajesc in tigaia incinsa, cu putin ulei, avind grija sa se intoarca de doua-trei ori pe fiecare parte , cite 2 minute.
Se servesc snitelele calde, cu pilaf de orez, cous-cous, pireu de cartofi, sufleu de conopida, varza calita, cartofi natur, ghiveci de legume, cartofi gratinati, la alegere.
Se poate prepara cantitate dubla de snitele si se pot pastra la congelator, neprajite. Cand se vor servi, e bine sa fie scoase din congelator cu 2-3 ore inainte de prajire.
Dintr-un kg. carne vor rezulta 12 buc. de snitel.