http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Sfeclă roşie umplută cu brânză
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 sfecle mici (a 200 g bucata), sare.
Umplutura: 2 felii de paine alba (a 50 g), 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 2 rosii, 2 linguri de pulbere de plante aromate (rozmarin, oregano, cimbru - toate se gasesc in comert), 200 g branza de vaci, piper proaspat macinat, 80 g telemea de oi.

Mod de preparare: Se fierbe sfecla in apa cu sare circa o ora, se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Se taie fiecare sfecla in doua si se scobeste cu o lingura, lasandu-i-se o margine cam de 1 cm grosime.
Umplutura: Se taie feliile de paine in cubulete si se prajesc in ulei. Se adauga usturoiul pisat si se lasa sa se caleasca usor. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si de capacel, apoi se taie in doua si iarasi in sferturi mai mici. Painea, rosiile, branza de vaci si plantele aromate se amesteca bine, se sareaza, se pipereaza si se baga in sfecle. Telemeaua se taie in felii mai subtiri si se asaza ca un capac, peste umplutura. Se pun sfeclele intr-un vas rezistent la foc si se dau la cuptorul gata incins, vreme de 30 de minute.