http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Sfeclă roşie gratinată
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg sfecle mici, sare, 5 linguri de frisca nebatuta, 100 g smantana groasa, 1 galbenus, piper, 1 lingurita de coriandru sau chimen.

Mod de preparare: Spalati sfecla cu o perie si puneti-o sa fiarba in apa foarte sarata, vreme de 35-40 de minute. Varsati fiertura, clatiti legumele cu apa rece si curatati-le de coaja. In functie de marime, taiati sfecla in doua sau trei felii si puneti-le intr-un vas rezistent la foc.
Amestecati frisca lichida cu smantana pana ce obtineti o compozitie omogena. Introduceti si galbenusul de ou. Sarati si piperati.
Turnati sosul peste feliile de sfecla si bagati vasul in cuptor pe grila de sus, lasandu-l pana ce compozitia se rumeneste. Presarati semintele de coriandru sau chimen.
Serviti budinca imediat.