http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Scrumbii cu mere şi brânză de vacă
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 mere, 2 cepe rosii, 100 g castraveciori murati, 250 g branza de vaca, 150 g smantana acra, sare, piper, 1/2 legatura marar verde, 8 fileuri de scrumbii sarate.

Mod de preparare: Se spala merele, se indeparteaza partea lemnoasa si se taie cubulete. Ceapa, curatata, se toaca marunt, iar castravetii se taie bucatele. Se amesteca branza de vaca cu smantana si se gusta de sare si piper. Se incorporeaza apoi merele, ceapa, castraveciorii si mararul spalat si tocat. Se pune compozitia la rece si se lasa 30 de minute. Se serveste alaturi de fileurile de scrumbii care, daca sunt prea sarate, inainte de a le servi, se tin in apa minerala circa o jumatate de ora.