http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Sărmăluţe de primavară

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: ½ kg carne de porc tocata, 1 ceapa, ½ cescuta orez, frunze de spanac sau stevie, 3-4 rosii sau pasta de rosii, sare, piper, marar, cimbru, 1 litru bors.

Mod de preparare: In carnea tocata se adauga o ceapa calita in untura, orezul fiert pe jumatate, sare, piper si marar verde tocat. Se omogenizeaza compozitia si, daca este prea legata, se pune putin bulion sau apa. Separat, se oparesc frunze de spanac sau stevie, in care se infasoara sarmalutele. Pe fundul vasului se pune un strat de frunze de stevie sau spanac taiat fisii. Se asaza apoi sarmalutele printre ele, se pun 3-4 rosii taiate felii sau pasta de rosii, marar verde si o crenguta de cimbru. Se umple cratita cu bors si se lasa sarmalutele sa fiarba la foc domol. Cind sint aproape gata, se pun pentru citeva minute la cuptor
Se servesc cu smintina si mamaliguta.