http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg carne de vitel sau miel, 3 cepe, 1 cescuta orez, 1 felie franzela, sare, verdeata, 1 pahar smintina, 1 lingurita faina, 1/2 l bors, foi de vita, stevie sau spanac.

Mod de preparare: Foile de vita, spanac sau stevie se oparesc in apa clocotita cu sare. Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin si inabusita cu orezul, piinea muiata in lapte, sare, verdeata si se fac sarmalute cit mai mici. Se asaza in cratita rinduri, se umple cu zeama in care s-au oparit foile. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cind sint aproape fierte se toarna deasupra borsul. Iar cind sint bine fierte se toarna pe deasupra trei sferturi din paharul cu smintina amestecat cu o lingurita de faina. Se dau la cuptor sa se rumeneasca foarte bine si se servesc cu restul de smintina Borsul se toarna dupa ce sarmalutele sint fierte mai intii cu apa, ca sa nu se intareasca frunza.