http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Sarmale dietetice

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Carne cit mai slaba de vita sau pui, orez, ciuperci, mirodenii, 1 ou, 1 morcov, 1 ardei, boabe piper, foi de dafin, varza murata desarata sau frunze de stevie.

Mod de preparare: Pentru savoare si fragezime se adauga in carnea tocata pentru sarmale: 1 lingura smintina dietetica, 1 ou, 1 morcov ras, 1 ardei taiat marunt, citeva ciuperci taiate marunt, 3 linguri orez, cimbru, busuioc, piper. Se presara printre sarmale, cimbru, foi de dafin, boabe de piper, boia dulce, 1 lingura ulei. Cind sarmalele sunt aproape fierte se adauga un paharel de vin si putin suc de rosii. Primavara sunt de preferat sarmalele in frunze de stevie oparite in prealabil cu bors.