http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Sarmale de varză roşie în sos de vin

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 varza rosie, 350 g file de porc, 1 lingura untura, 125 g sunca, 1 ou, 1 galbenus, 2 linguri pesmet, 2 linguri sherry sec, sare, piper, 1/2 lingura unt, 250 ml supa de carne, 250 ml vin rosu, 300 g smantana.

Mod de preparare: Se spala varza, se curata, 8 foi se oparesc 3 minute in apa cu sare. Se clatesc cu apa rece si se scurg. Se prajeste carnea in untura si se da prin masina de tocat. Sunca se taie cubulete, se amesteca cu carnea, oul, galbenusul, pesmetul, 1 lingura smantana si sherry. Se condimenteaza cu sare si piper. Se suprapun cate 2 foi de varza, se repartizeaza deasupra compozitiei de carne, se ruleaza si se prajesc sarmalele in unt. Se toarna supa, vinul si se inabusa 45 de minute. Se scot sarmalele. Zeama ramasa se amesteca cu restul de smantana, se mai da in clocot si se condimenteaza.
Acest preparat deosebit, se serveste in seara Craciunului, acompaniat de un vin rosu si stropit din belsug cu sos.