http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Sarmale cu ciuperci
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 cepe, 2 morcovi, 1 cartof, 1 ceasca de orez, 1/2 kg ciuperci (ghebe), 1 lingurita gris, sare, piper, ulei, 100 ml suc de rosii sau sos de rosii, varza pentru impachetat sarmalutele (se pot folosi si frunze de sfecla asortate cu varza).

Mod de preparare: Se taie marunt ceapa, se curata morcovul si cartoful si se dau pe razatoarea mica. Ceapa se prajeste cateva minute intr-o tigaie cu putin ulei si 2 linguri de apa, cand esta aporape prajita se adauga morcovul. Intre timp se pregatesc foile de varza (murata sau cruda dar oparita in prealabil, la fel si frunzele de sfecla daca se folosesc), se pune cana de orez la inmuiat in apa. Ghebele (ciupercile) daca sunt proaspete trebuiesc curatate, spalate, fierte si date prin masina de tocat (se pot folosi si ciuperci conservate). Se amesteca toate ingredientele: ceapa si morcovul in prealabil prajit, orezul, cartoful, ciupercile si lingurita de gris, 2 linguri ulei, se potriveste dupa gust cu sare si piper sau condimente ptr sarmalute. Se prepara sarmalutele si se fierb la foc mic in oala de lut in care se pun inca 2 linguri de ulei. Cand sunt apropape fierte se adauga sucul sau sosul de rosii. Ies foarte gustoase daca se fierb la cuptor.