http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Sângerete

Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne slaba de porc, 300-400 g şorici, 500 g slanina de la git, 1 kg singe crud, 400 g orez, 300 g ceapa, 30 g zahar, piper pisat, sare, cimbru, enibahar, dupa gust.

Mod de preparare: Carnea, soricul si slanina se pun la fiert in apa cu putina sare si dupa ce au fiert se scot din zeama. (Zeama de la fiert nu se arunca, se foloseste la fiertul orezului). Orezul se alege, se spala, se scurge bine de apa; ceapa se curata, se spala si se taie marunt, se inabusa impreuna cu ceapa in untura, se adauga zeama de la fiert strecurata si foarte fierbinte (cantitatea de zeama sa fie dubla fata de cantitatea de orez), se acopera vasul cu capac si se fierbe ia foc moderat.
Carnea (soriciul si slanina) se toaca marunt, adaugind singele colectat igienic si strecurat, orezul racit, zaharul, sarea, cimbrul si celelalte condimente dupa gust, se amesteca componentele, pina la omogenizare. Cu aceasta compozitie se umplu lejer intestinele groase, care se pun apoi la fiert in apa fierbinte cu putina sare si se fierb lent, fara clocot, pina cind se constata, prin intepare, cu un ac, ca din singerete nu mai iese zeama roscata. Dupa ce a fiert, singeretele se scoate din vas si se clateste cu apa calduta, apoi se asaza pe o planseta de lemn si se lasa citeva ore ia zvîntat. Se pastreaza la rece 6-8 zile, la o temperatura de 2-4 °C.