http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 800 g fileuri de salau sau cod (dezosate), 5 rosii, un fir de busuioc, 2 linguri de alune pisate, 80 g masline negre fara samburi, 2 linguri de stafide, un fir de marar, 100 ml vin alb sec (o jumatate de pahar), 4 linguri de untdelemn fin, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti stafidele sa se inmoaie in putin vin alb. Porniti cuptorul.
Prajiti alunele zdrobite intr-o tigaie de teflon, fara grasime si avand grija sa nu se arda.
Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte, taiati-le in bucatele mici.
Spalati fileurile de peste, taiati-le in bucati (ca pentru tocanita), sarati-le.
Puneti-le intr-un vas de Jena si acoperiti-le cu rosiile taiate. Presarati deasupra alunele prajite, maslinele fara samburi, stafidele si busuiocul tocat. Adaugati firul de marar. Turnati deasupra untdelemnul si vinul cu stafidele inmuiate. Sarati si piperati abundent. Bagati vasul la cuptor si lasati-l vreme de 15 minute.
Serviti mancarea fierbinte, acompaniata de cartofi natur sau mamaliguta.