http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Şalău cu smântână
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Şalău, zeamă de zarzavat, 2 gălbenuşuri, 200 g smîntînă, sare, piper, nucşoară, unt caşcaval ras.

Mod de preparare: Şalăul se fierbe în zeama de zarzavat; se scot oasele, se taie bucăţi potrivite, se stropesc cu lămâie şi se acoperă cu un sos alb gros, în care s-au adăugat 2 gălbenuşuri şi 200 grame de smântână de bună calitate. Se pune sare, un vârf de cuţit de piper, puţină nucşoară rasă (un vârf de cuţit). Se aşază în forma unsă cu unt, se acoperă bine cu caşcaval ras, se dă la cuptor până se rumeneşte frumos (auriu).