Şalău cu smântână 
    
    Reţetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 45 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Ingrediente: Şalău, zeamă de zarzavat, 2 gălbenuşuri, 200 g smîntînă, sare, piper, nucşoară, unt caşcaval ras. 
    
  Mod de preparare: Şalăul se fierbe în zeama de zarzavat; se scot oasele, se taie bucăţi potrivite, se stropesc cu lămâie şi se acoperă cu un sos alb gros, în care s-au adăugat 2 gălbenuşuri şi 200 grame de smântână de bună calitate. Se pune sare, un vârf de cuţit de piper, puţină nucşoară rasă (un vârf de cuţit). Se aşază în forma unsă cu unt, se acoperă bine cu caşcaval ras, se dă la cuptor până se rumeneşte frumos (auriu).
     
     |