http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Şalău cu roşii meridional
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Un şalău de 1 kg, sare, ulei, usturoi, piper, roşii, vin, sos de roşii, pătrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Se curăţă şalăul, se taie felii, se sărează, se pune într-o tavă şi se unge cu ulei. Se presară deasupra usturoi tocat mărunt şi piper pisat, se dă apoi la cuptor.
Când peştele este aproape rumenit, se pune deasupra fiecărei bucăţi câte o felie de roşie şi se bagă din nou la cuptor. După ce s-au rumenit şi roşiile, se stinge cu un pahar de vin alb, la care se adaugă 1/2 pahar de sos de roşii. Se lasă să mai dea o dată în fiert. După ce s-a răcit, se presară deasupra pătrunjel verde tocat mărunt. La fel se pregăteşte mâncarea de somn cu roşii.