http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Şalău cu garnitură de orez şi legume
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 şalău de 600 g, 200 g făină, 1 lămâie, 100 g orez, 3 ardei graşi sau 2 linguri pastă de ardei, 2-3 morcovi, 3-4 linguri margarină, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, sare, condiment tip Delikat.

Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală bine şi se taie bucăţi care se presară cu sare, se dau prin făină şi se prăjesc în margarină topită.

În acest timp, se curăţă morcovii şi ardeii şi se taie rondele sau cubuleţe. După ce s-a rumenit peştele, se scoate pe un platou şi se călesc legumele tăiate în margarina rămasă.

Se spală şi orezul şi se pune la fiert cu 2 căni de apă şi 1 linguriţă condiment. După ce a fiert orezul şi s-au rumenit legumele, se aşează pe platou pe lângă peşte, se presară verdeaţă tocată ş sei ornează cu felii de lămâie.

Preparatul va fi şi mai aspectuos dacă se prăjeşte peştele întreg.