http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Şalău cu garnitură de legume
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 fileuri de şalău, 450 g fasole verde, 3 morcovi, 3 ardei graşi roşii, 2 cepe, 4 roşii, 350 g ciuperci, 1 lămâie, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, usturoi.

Mod de preparare: Fileurile de şalău se spală, se stropesc cu sucul de lămâie şi se lasă deoparte timp de zece minute pe un platou.

Se şterg cu un şervet absorbant, se condimentează cu sare, piper şi se prăjesc în ulei încins, la foc moderat. Când sunt gata, se scot, se pun pe un şervet absorbant ca să se elimine uleiul în exces.

Morcovii şi fasolea verde se fierb, se scurg de apă şi se pun într-o tigaie în ulei încins. Se prăjesc timp de 5 min. la foc iute, apoi se adaugă ciupercile curăţate de pieliţă şi lăsate întregi sau tăiate pe jumătate şi cepele tăiate în bucăţi mai mari.

Ardeii se curăţă de seminţe, se taie fâşii şi se pun în tigaie. Se prăjeşte totul la foc iute 10 min., se adaugă roşiile tăiate în cuburi, sarea şi piperul după gust.

Se amestecă şi se lasă să fiarbă până când se înmoaie legumele. Şalăul se serveşte cu legume şi pătrunjel tocat, cu mujdei sau cu salată de legume de sezon.