http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de pasăre"

Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 salate mari, 200 g pastrama afumata de pui, 2 portocale mari, 70 ml ulei (preferabil de masline), 100 g cas proaspat, 2 linguri zeama de lamâie, sare, piper.

Mod de preparare: Spala salata, scurge-o bine de apa si tai-o mai marunt, apoi pune-o intr-un bol de salata mai mare. Curata de coaja portocalele, curata-le pe cat posibil si de pielitele ce acopera fiecare feliuta, apoi taie feliile in 2 sau, daca sunt mai mari, in trei. Taie pastrama de pui julien, iar casul cubulete. Pune toate acestea in bol, peste salata, adauga uleiul si zeama de lamaie si, potriveste de sare si piper, dupa gust. Amesteca salata si serveste-o imediat.