http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de pasăre"

Salată verde cu ficăţei de pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 salata verde creata, 50 g salata verde (normala), 1 andiva, 2 portocale, 2 cepe de arpagic, 300 g ciuperci, 2 linguri ulei, sare, piper, 500 g ficatei de pui, 1 lingura faina, zeama de la o portocala, 1 lingura otet, 4 linguri ulei fin, 50 g miez de nuca.

Mod de preparare: Se curata salata si andiva (desfacuta de foi), se cojesc portocalele cu pielita alba cu tot si se desfac feliile. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se spala ciupercile, se taie in doua si se calesc in uleiul incins. Se adauga sare si piper, dupa care se scot din tigaie. Se spala ficateii, se zvanta, se dau prin faina, se prajesc 4-5 minute (pe toate partile), apoi se scot si ei. Peste uleiul din tigaie se toarna zeama de portocala si otetul. Se adauga uleiul fin, sare si piper. La urma se amesteca salata verde, andiva, ciupercile si ficateii cu sosul astfel preparat si se presara deasupra miez de nuca zdrobit.