http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu peşte"

Salată verde cu anşoa
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g salata verde (sau chinezeasca), 125 g rosii mici, 2 cepe verzi, 100 g fileuri de ansoa in ulei, 1/2 legatura patrunjel verde, 1/2 legatura coriandru, 2 linguri capere, 1 lingura zahar, sare, piper macinat.
Pentru sos: 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet aromat, 1 lingura mustar, 1/2 lingurita miere, sare, piper.

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 100 grade C, tapetati tava de la aragaz cu hartie pentru copt si asezati pe ea rosiile, dupa ce le-ati indepartat partea lemnoasa de la codite. Stropiti-le cu putin ulei, presarati peste ele zahar, sare si piper, dati-le la cuptor si lasati-le o ora sa se patrunda, tinand usa cuptorului intredeschisa. Scoateti tava si lasati-o sa se raceasca. Spalati verdeata, zvantati-o si alegeti frunzulitele. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati salata, scurgeti-o bine, taiati-o fasii si puneti-o intr-un castron impreuna cu ceapa, caperele, verdeata, fileurile de ansoa si rosiile confiate. Bateti bine ingredientele pentru sos, turnati sosul peste salata, amestecati-o usor si serviti-o imediat.