Salată ucraineană cu peşte afumat 
    
    Reţetă tradiţională din Ucraina 
    
    Reţetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 40 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Ingrediente: 500 g peşte afumat, 3 cartofi mari, 4 morcovi mari, 1 sfeclă roşie, 100 g caşcaval, 300 g maioneză.
    
  Mod de preparare: Se dezosează peştele (macrou sau alt peşte, după preferinţă), se taie felii şi se aşează pe un platou legumele, în straturi, deasupra peştelui. 
 
Legumele sunt fierte în prealabil şi date pe răzătoare. Pentru colorit, se aşează astfel: sfeclă roşie, cartofi, morcovi. 
 
După ce se aranjează legumele, se presară caşcavalul dat prin răzătoare, se acoperă totul cu un strat de maioneză. 
 
Nu se sărează, pentru că peştele este sărat.
     
     |