http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată ţărănească cu brânză de oaie
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g fasole verde din conserva, 1 capatana salata verde, sare, piper, 1 dovlecel, 1 telina, 100 g masline, 350 g rosii.
Pentru marinata: 1 catel de usturoi, 3 linguri de otet, 3 linguri de untdelemn, 1/2 legatura cimbru.
Pentru crema de branza: 400 g branza telemea tare, 50 ml lapte, 50 ml untdelemn, 1 legatura de busuioc verde (daca gasiti), piper, 2 ardei.

Mod de preparare: Se scoate fasolea din conserva si se scurge bine in sita. Se spala si se curata salata verde, se taie in fasii late cam de 2 cm. Se curata telina si dovlecelul, se taie in cubulete, se fierb in apa cu Vegeta sau Knorr vreme de 5 minute, apoi se scot, se scurg si se lasa sa se raceasca. Se curata rosiile si se taie in opt. Se amesteca toate ingredientele de mai sus, plus maslinele negre.
Pentru marinata: se rade usturoiul si se amesteca cu ulei, otet, sare, piper si frunzele de cimbru verde, rupte marunt. Se toarna peste salata.
Pentru sosul de branza: se rade branza telemea pe razatoare, se amesteca cu laptele, untdelemnul, frunzulitele verzi de busuioc si piperul macinat, pana ce se obtine o crema groasa.
Se curata ardeii si se taie in patru (pe lung). Fiecare corabioara se umple cu crema de branza. Se aseaza in farfurie, langa salata.