http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de pasăre"

Salata şefului, cu dovlecei crocanţi
Reţetă tradiţională din Italia

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 dovlecei mici, 4 piepti de pui, 2 felii de sunca, 150 g parmezan sau cascaval ras, 1 legatura de marar, 5 linguri de ulei de masline, 2 lamai, piper, sare.

Mod de preparare: Fierbeti pieptii de pui in putina apa, vreme de zece minute, adaugand si 2 linguri de untdelemn. Scoateti-i afara, sarati-i si piperati-i, taiati-i in feliute subtiri.
Taiati si sunca fasii. Stoarceti intr-o cescuta lamaia. Curatati dovleceii de coaja, clatiti-i, apoi dati-i pe razatoare. Amestecati intr-o salatiera dovleceii rasi cu sare, piper, sucul de lamaie si untdelemnul ramas.
Spalati mararul si tocati-l marunt. Taiati jumatate din cascaval in cubulete, iar jumatate dati-l pe razatoare. Amestecati dovleceii cu mararul tocat, fasiile de pui si de sunca, cuburile de cascaval, sarati si piperati dupa gust. Deasupra, puneti cascavalul ras.
Salata devine si mai crocanta, daca presarati pe deasupra alune sarate, prajite si zdrobite in mojar.