http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată picantă de orez
Reţetă de post (vegetariană)

Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung, 1 baton de scortisoara, 1 ardei iute, taiat felii subtiri, 2 lamài (coaja rasa si sucul), 1 lingurita zahar, 8 linguri ulei de masline, 1/2 castravete, curatat de coaja si fara seminte, 4 nectarine sau piersici, taiate cubulete, 50 g nuci tocate, 1 legatura de ceapa verde tocata.

Mod de preparare: Se fierbe orezul in apa clocotita timp de 15-20 min sau conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugind in apa de fiert batonul de scortisoara. Se amesteca intr-un borcan cu capac ardeiul iute sucul si coaja celor doua lamii,zaharul si uleiul. Se agita bine.Se scurge orezul, se scoateti batonul de scortisoara si se adauga jumatate din sosul pregatit peste orezul fierbinte. Se adauga castravetele, piersicile, nucile, ceapa si restul de sos. Se amesteca totul si se serveste.