http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu peşte"

Salată orientală cu peşte sărat
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg peste sarat (afumat), 1 kg cartofi, 100 g ceapa, 150 g castraveti verzi, 150 g ardei gras, 1 legatura patrunjel, 500 g rosii, 2 oua, 50 ml ulei, 25 ml otet, 50 g masline, sare, piper.

Mod de preparare: Pestele se desareaza in apa rece, se fileteaza (dezoseaza) in lungime pe coloana vertebrala si se taie bucati egale. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Ceapa se curata, se spala, se taie rondele (inele). Castravetii se curata de coaja, de seminte si se taie batoane mici. Ardeiul gras se curata de cotoare, se spala si se taie rondele subtiri. Rosiile se curata, se spala si se taie rondele. Ouale se spala si se fierb tari, se curata de coaji si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se amesteca usor cu bucatile de peste, ceapa, castravetii, ardeiul gras, rosiile, uleiul, otetul, maslinele, piperul macinat, sare si patrunjel verde. Dupa ce s-au amestecat bine, componentele se asaza pe platou sau pe farfurii, portionate, ornamentate cu oua felii si rosii.