Salată napolitană cu sardele 
    
    Reţetă tradiţională din Italia 
    
    Reţetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 15 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Ingrediente: 200 g morcovi, 300 g fasole verde, 200 g roşii, 3 ouă, 300 g sfeclă roşie, 100 g mazăre, 150 g sardele, 250 g maioneză, sare, piper şi muştar după gust.
    
  Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se fierb morcovii, sfecla, fasolea verde şi mazărea. 
Se taie sub formă de sferturi de rondele morcovii şi sfecla, iar în bucăţi fasolea verde. Se adaugă mazărea fiartă, roşiile tăiate felii şi ouăle (sferturi). Se amestecă bine cu muştar, sare, piper şi maioneză (200 g). 
Se decorează cu restul de maioneză şi fileuri de sardele.
     
     |