http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de pasăre"

Salată grecească cu pui
Reţetă tradiţională din Grecia
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g friptura rece de pui taiata fasii, 150 g branza feta taiata cuburi, 4 rosii taiate cuburi, 100 g masline negre, 1 castravete taiat bucati, 2 salate verzi, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura otet de vin alb, 1 ceapa taiata julien, oregano, sare, piper.

Mod de preparare: Intr-un vas incapator, se amesteca friptura (taiata fasii) cu branza, rosiile, maslinele, castravetele, ceapa si frunzele de salata verde (spalate, zvantate si rupte bucati mari).
Intr-un bol mic, se freaca otetul si uleiul cu telul; se adauga oregano, un praf de sare si piper negru, proaspat macinat si se toarna vinegreta peste salata.
Se amesteca totul foarte bine si se serveste salata imediat.