http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată grecească cu chifteluţe
Reţetă tradiţională din Grecia

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 cepe, 1 legătură pătrunjel, 400 g carne tocată de vită, sare, piper, 1 linguriţă maghiran, 8 linguri ulei de măsline, 500 g roşii, 1 castravete, 1 salată verde mică, 4 linguri oţet, 60 g măsline negre.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie mărunt, iar pătrunjelul verde, spălat şi zvîntat, se toacă. Se amestecă amîndouă cu carnea tocată, sarea, piperul şi 1/2 linguriţă de maghiran şi se frămîntă bine. Cu palmele ude, se fac circa 16 chifteluţe şi se prăjesc aproximativ 7 minute în 2 linguri de ulei încins.
Se spală roşiile şi se taie în 4 sau în 8. Castravetele curăţat se taie felii, iar salata verde, spălată şi zvîntată, se rupe bucăţi potrivite ori se taie fîşii.
Se bate oţetul cu uleiul rămas, cu restul de maghiran, cu sare şi cu piper şi se toarnă peste legume. Se încorporează măslinele, se mai gustă o dată salata de sare şi piper şi se serveşte cu chifteluţele fierbinţi.