http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată germană cu limbă
Reţetă tradiţională din Germania

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 gr. mazare conservata, 200 gr. limba de vaca, 2-3 castraveti lungi, masline, piper, sare la dorinta, maioneza, o lingurita de ulei de masline.

Mod de preparare: Se fierbe bine limba si se curata de stratul superior necomestibil, mazarea se scurge bine, castravetii cu coaja se spala bine. Toate ingredirentele cu exceptia mazarei se taie pai. La alegere se pun si citeva masline bine maruntite (de preferat masline verzi). Sarea si piperul cu lingurita de ulei de masline se freaca bine si se pun la salata, apoi se pune maioneza si se amesteca totul bine.
Se serveste ca aperitiv sau o garnitura mai complexa la preparatele de carne.
Maioneza se pune peste salata inainte cu 10 min. de a fi servita.