http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată elveţiană cu parizer
Reţetă tradiţională din Elveţia

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g parizer, 200 g cascaval, 2 castraveti acri (cca 80 g), 1 ceapa mijlocie, 1 legatura ridichi. Pentru sos: 1 lingurita mustar, sare, piper, 1 varf de cutit de zahar, 4-5 linguri otet, 4 linguri zeama din borcanul cu castraveti, 4 linguri zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 5 linguri ulei, 1 legatura de ceapa verde (doar coditele).

Mod de preparare: Se decojeste parizerul, se taie mai intai felii, apoi fasii si la fel cascavalul si castravetii. Ceapa si ridichile se taie feliute. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca cu sosul, care se prepara astfel: se amesteca mustarul, sarea, piperul si otetul, apoi se adauga zeama de la castraveti, zeama de carne si uleiul. Se lasa salata circa o ora sa se patrunda si inainte de a o servi, se presara deasupra coditele de ceapa verde taiate rondele.