http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de vinete italienească
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 ceapa, 2 tulpini de telina, un morcov, 1 kg vinete, 150 ml ulei, 5 rosii, 100 g masline verzi, o lingura capere, o lingura seminte de pin, 100 ml otet alb (Balsamico), sare, piper.

Mod de preparare: Se curata ceapa, morcovul, telina si se taie cubulete. Vinetele, spalate si curatate de coaja, se taie felii, se prajesc intr-o tigaie de teflon in 100 ml de ulei, pana ce se rumenesc, dupa care se scot si se pun deoparte.
Se toarna uleiul ramas in tigaie si se dunstuiesc circa 10 minute rosiile curatate de pielita si tocate, ceapa, telina, morcovul si maslinele.
Se adauga caperele, semintele de pin si otetul si se fierb toate cinci minute, la foc mic. Compozitia se sareaza, se pipereaza si se toarna peste vinetele prajite.
Se pot servi reci sau calde, dupa gust.