http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de vinete cu brânză
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 vinete, 300 g brînză, 4-5 linguri ulei, sare, 1 ceapă tocată, măsline pentru ornat.

Mod de preparare: Se coc vinetele pe o tabla, pe flacara, pana se inegreste coaja si plesneste. Se curata de coaja, muind mereu degetele in apa rece. Nu se lasa nici o firmitura de coaja de vinata. Dupa ce au fost curatate se pun pe un fund de lemn putin inclinat, ca sa se scurga. Se iau apoi la tocat, cu un cutit de lemn, special pentru aceasta operatie. In lipsa unui astfel de cutit se vor toca cu o lingura de lemn. Se toaca bine apoi se pun intr-un castron, se toarna untdelemn si se amesteca cu lingura de lemn.
Cu cat sint mai batute si cu cat au mai mult untdelemn, cu atat pasta de vinete este mai buna. Se adauga apoi si branza sfarmata si se amesteca usor. Dupa care se adauga piper, dar si ceapa tocata foarte marunt si se amesteca iar.
La final aceasta se aseaza in salatiera, se aplatizeaza cu furculita si se decoreaza cu masline.