http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de vinete Mustafa
Reţetă tradiţională din Maroc
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 vinete, 1 rosie potrivita, 1 paharel de ulei de masline, citeva fire de coriandru verde, un fir de usturoi verde, numai partea alba, o lingurita de boia dulce de ardei, 1/2 lingurita de cumin (chimen) macinat (numai la sfirsit), o feliuta de lamiie.

Mod de preparare: Se taie in cuburi vinetele si rosia, se toaca usturoiul, se sareaza si se pune la fiert in oala expres impreuna cu uleiul boiaua, coriandrul si usturoiul. Se adauga numai o lingura de apa pt. ca legumele lasa suficienta apa pt. fierbere. Se fierbe cam 5 min. nu mai mult, la presiunea medie. Cind s-a terminat fieberea se trece cit e fierbinte intr-un bol, se adauga felia de lamiie si cuminul si se ameste bine cu o lingura de lemn. Cind s-a racorit se da la frigider. Trebuie sa rezulte o pasta cu o consistenta asemanatoare salatei de vinete romanesti. Dupa gust, se poate combina boiaua de ardei dulce cu iute in proportia dorita. Coriadrul cuminul si boiaua sint foarte importante in aceasta salata.
Combina cu tot felul de aperitive in special cu placinta de spanac, brinza, praz unde urmatorul fel este miel la cuptor, pui umplut cu ficat sau friptura de vita.