http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de varză de Bruxelles
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g varză de Bruxelles, sare, 150 g cartofi nesfărîmicioşi, 1 căţel de usturoi (mare), 1 linguriţă chimen, 4-5 linguri ulei de măsline, 250 g roşii, 1/2 legătură coriandru.

Mod de preparare: Se curăţă varza şi se fierbe circa 20 min. în apă cu sare, se clăteşte sub jetul de apă rece şi se lasă să se scurgă. Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe, iar usturoiul se toacă mărunt. Se pune uleiul la încins (într-o tigaie de teflon) şi se prăjesc cartofii circa 10 min., împreună cu usturoiul şi chimenul (să fie crocanţi). Se taie roşiile în două, se îndepărtează seminţele prin apăsare şi se taie miezul mărunt. Coriandrul spălat, zvîntat şi ales se toacă ceva mai mare. Se amestecă varza cu roşiile şi cu cartofii, se presară coriandru peste salata astfel preparată şi se serveşte calduţă.