http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu peşte"

Salată de ton cu fasole (II)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 cutii ton (să rezulte cam 150 g peşte), 300 g fasole cu boabele mari (gigant), 2 cepe (aprox. 200 g), 1 morcov, 1 praz, 1/2 ardei gras roşu, 100 ml ulei de prefearat de măsline, oţet după gust, 1 linguriţă de zahăr, sare, piper.

Mod de preparare: Fasolea se fierbe timp de 10 minute, dupa care apa se arunca, fasolea se spala in mai multe ape reci si se pune din nou la fiert. In oala sub presiune se adauga fasolea, o ceapa, apa cat sa depaseasca cu 2 degete nivelul fasolei din oala. Se fierbe exact 10 minute. Se deschide capacul (numai dupa ce a fost evacuat aburul) si se verifica. Fasolea trebuie sa fie bine fiarta, dar boabele trebuie sa ramana intregi. Daca nu este fiarta, se continua fierbere, dar vom ave grija sa nu se inmoaie prea tare (nu mai este aspectoasa). Daca se foloseste un vas obisnuit se fiebe in mod clasic, urmarind insa periodic stadiul fierberii boabelor.
Se desfac conservele cu peste si se lasa sa se scurga de suc. Separat se toaca cealalta ceapa foarte marunt. Se adauga dresul de salata facut din otet indoit cu apa, sare, piper si ulei. Se amesteca bine apoi se lasa cam 10 minute la macerat. Se adauga ardeiul taiat cubulete, prazul taiat rondele fine si morcovul crud dat prin razatoare. Peste toate acestea sa rastoarna fasolea fierbinte. Se amesteca usor. Cand s-a racit se adauga pestele.se amesteca din nou foarte usor. Se orneaza cu bucatele de ardei, rondele de praz, etc.