http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu peşte"

Salată de ton (III)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva de ton in ulei, 1 conserva de porumb boabe, dulce, 1 telina mijlocie, 2-3 morcovi potriviti, 1 sfecla rosie coapta, 3-4 castraveciori murati mijlocii, 150 g masline feliate, maioneza dupa gust, optional curry, marar, patrunjel, sare, piper, dupa gust.

Mod de preparare: Se rad pe razatoarea mare morcovul, telina si sfecla rosie coapta.
Se amesteca tonul din conserva cu porumbul, maslinele feliate, castraveciorii taiati cubulete, maioneza si verdeata tocata cat mai marunt.
Se adauga legumele rase, se mai amesteca pentru omogenizare, se asezoneaza cu sare si piper, iar cine doreste poate adauga si curry.
Daca aveti musafiri, se asaza pe platou si se orneaza dupa imaginatie cu felii de masline, castraveciori murati, frunze de patrunjel.