http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de ţelină crudă (II)
Reţetă tradiţională din Ungaria
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 telina mare (600 g), sare, zeama de la o lamaie, 2 castraveti mijlocii in otet, 100 g maioneza gata preparata, zahar pudra, sare.

Mod de preparare: Telina se curata de coaja, se spala si se rade pe razatoare. Se amesteca imediat cu sare si zeama de lamaie sa ramana alba si se pune la rece. Intre timp, castravetii se toaca cubulete, se amesteca cu maioneza si se presara deasupra zahar pudra si sare (mai atenueaza gustul acru). Dupa o ora, telina se amesteca cu castravetii si maioneza.
Se poate servi ca aperitiv, salata sau garnitura la pui fiert sau peste.