http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de pasăre"

Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g sunca de pui, 200 g boabe de struguri albi si negri, 2 pere, 200 g branza de capra, 100 g fistic, 1 salata creata rosie.
Sosul: 4 linguri ulei, 2 linguri otet de mere, 4 linguri nectar de pere, sare, piper alb.

Mod de preparare: Boabele de struguri se spala, se taie in doua, se scot samburii si boabele se pun intr-o salatiera.
Perele se spala, se curata de coaja, se taie in patru si se scoate casuta cu samburi; se taie felii subtiri, care se adauga in salatiera.
Salata creata rosie se spala frunza cu frunza si se zvanta cu un servet. Se pun deoparte 8 frunze mari, iar restul se rupe bucati mici, care se adauga in salatiera impreuna cu sunca de pui, taiata fasii lungi si subtiri.
Prepararea sosului: Se amesteca uleiul, otetul de mere, nectarul de pere, sarea si piperul alb. Se bate totul cu un tel, dupa care se stropeste salata cu intreaga cantitate.
Se lasa 15 minute, ca sa se patrunda, dupa care se serveste in cupe. In fiecare cupa se asaza cate o frunza de salata creata rosie, apoi se pune preparatul. Deasupra se presara fistic, curatat si zdrobit usor, si cuburi mici, din branza de capra.
Pentru un rafinament culinar deosebit, salata din cupe se poate presara din abundenta cu un amestec de fistic, migdale decojite, alune si nuci zdrobite cu un sucitor.