http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de pasăre"

Salată de spanac cu pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g spanac, 2-3 rosii, 2 bucati piept de pui, 2 linguri seminte de susan, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura de zahar.
Pentru sosul marinat: 3 linguri vin alb sec, 4 linguri sos de soia, 1 lingurita ghimbir pudra, 1 lingura de zahar.
Pentru sosul vinegreta: 5 linguri ulei de masline, 1 lingura otet, sare, piper.

Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru sosul marinat si se toarna peste pieptul de pui taiat in felii de 2 cm grosime.
Se tin la frigider doua ore. intre timp, se curata, se spala frunzele de spanac si se scurg bine de apa. Semintele de susan se prajesc usor intr-o tigaie fara a-daos de ulei.
Feliile de carne, pudrate cu zahar, se rumenesc in ulei, apoi se scot pe hartie absorbanta pentru a inlatura excesul de grasime. in locul lor, in tigaie, se toarna sosul marinat si se fierbe 10 minute, apoi se raceste.
Se aranjeaza intr-o salatiera frunze de spanac, taiate fasii, felii de rosii, feliile de carne, se asezoneaza cu sosul vinegreta, dupa gust si se presara deasupra seminte de susan.
Frunzele de spanac pot fi inlocuite cu frunze de salata verde. La ingredientele mentionate se pot adauga si cateva ciuperci marinate in acelasi sos cu pieptul de pui.