http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 sfecla rosie mica, 3-4 cartofi mari, 1 morcov, 1 mina mazare sau fasole boabe, 1 castravecior acru, 2 oua rascoapte, 1 ceapa, 3 linguri ulei, otet (dupa gust), sare.

Mod de preparare: Se fierb separat, sfacla, cartofii, morcovul si mazarea sau fasolea. Se lasa sa se raceasca. Cartofii, morcovul si sfecla se taie felii subtiri si se amesteca cu mazarea sau fasolea boabe, ceapa taiata pestisori, ouale rascoapte si castravetele, taiati rotogoale. Se adauga sarea, uleiul si otetul. Se amesteca bine si se lasa sa stea aproape o ora ca sa se patrunda de ulei, otet si sare. Se aseaza in salatiera.