http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de fructe"

Salată de prune şi struguri cu sos de vin
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg prune negre, 1/2 kg boabe de struguri albi si negri, 200 g zahar tos, 1 lingurita margarina, 250 ml vin, zahar vanilat, scortisoara,

Mod de preparare: 3/4 din cantitatea de zahar se rumeneste pina se topeste, la foc mic, apoi se adauga margarina si se amesteca bine. Separat, vinul se fierbe cu scortisoara si zahar vanilat, apoi se adauga restul de zahar tos. Cu acest sos se oparesc fructele (prunele se curata de simburi in prealabil, iar daca sint mari se taie felii). Imediat se adauga zaharul ars, fierbinte. Se lasa la rece cca. o ora inainte de servire.
Se lasa la rece cca. o ora inainte de servire. Salata se poate orna cu frisca sau inghetata de vanilie.