http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi mai mărunţi, sare, 300 g praz, 2 cepe, 100 g şuncă de Praga cu grăsime cu tot, 1 legătură mărar, 150 g iaurt, 150 ml lapte, piper proaspăt macinat.

Mod de preparare: Se spală cartofii şi se fierb 15 minute în apă cu sare. Se curăţă prazul, se îndepărtează părţile de culoare verde închis şi se taie fîşii late de 2 cm. Ceapa curăţată se taie mărunt, iar şunca de Praga cubuleţe. Se spală mărarul, se zvîntă şi se toacă. Se prăjesc cubuleţele de şuncă la foc mic, într-o tigaie de teflon, se adaugă ceapa şi fîşiile de praz şi se lasă să se călească pînă ce devin sticloase. Cartofii se scurg, se lasă puţin să se răcească şi se curăţă de coajă. Cei mai mari se taie eventual în două, iar ceilalţi se lasă întregi. Se amestecă iaurtul cu laptele, se încorporează sarea şi mărarul tocat şi se toarnă peste cartofi. Se adaugă amestecul de şuncă + ceapă + praz, se lasă peste noapte să se pătrundă bine şi, înainte de a servi salata, se mai gustă o dată de sare şi piper.